ויראלי ברשתצפה בהכל

מתכון פיצה מנצח – 4 מתכונים שווים מרחבי העולם שכדאי לכם לנסות

לא נמאס לכם לאכול את אותה הפיצה בכל מקום? וגם כשאתם מחפשים פיצה זה מתכונים דומים? אז כאן לא תמצאו מתכון פיצה סטנדרתי ותופתעו לטובה

פיצה היא מאכל אהוב על כולנו, בכל מדינה יש את המתכונים המושלמים שלה. אספנו את המתכונים הטובים מכל מדינה בנפרד כדי שתוכלו לגוון קצת בהכנת הפיצה בבית. מפיצה איטלקית, לסגנון אמריקאי ואפילו פיצה לבנונית שהיא רחוקה מלהיות פיצה רגילה שאנו מכירים. מתכון פיצה מנצח התחלנו:

מתכון פיצה סיציליאנית \\ איטלקית

בארה"ב קוראים לפיצה הזאת עוגה סציליאנית – ואפשר להבין למה, מכל בחינה בעולם היא לא מרגישה ולא נראת  כמו משהו שאפשר לקרוא לו פיצה אך ברגע שטועמים ישר מבינים איך הגענו לפיצה שקיימת היום. בסיציליה זאת הפיצה המקומית המוכרת ביותר עם מרקם כיפי לאכילה וגבינה שנמסה לכם בתוך הפה .פיצה סוציליאנית עם בצק עבה וספוגי בתוספת בצל וגבינת עזים מיוחדת שאתם פשוט חייבים להכיר. 

מצרכים: 

  • קמח לבן – 500 גרם
  • מלח גס – 10 גרם
  • שמרים – 5 גרם
  • 350 גרם מים (כן גרם – על מנת לקבל את התוצאה הטובה ביותר השתמשו במשקל)
  • שמן זית
  • אריזת לחם לבן פרוס על בסיס שמרים
  • גבינת קשקבל – 60 גרם (מגורד בחורים הגדולים של הפומפיה)
  • בצל לבן – 2 בצלים גדולים חתוכים דק (בערך 2 וחצי כוסות) 
  • אורגנו מיובש – כף גדולה
  • פתיתי צ'ילי – חצי כף
  • אם אתם רוצים את הגרסא הכשרה תוותרו על המצרך הבא – פילה אנצ'ובי חתוך גס
  • צנצנת עגבניות חתוכות (למחוץ ידנית)
  1. הכנת הבצק: קחו קערה, תשפכו את הקמח, שתי כפות מלח גס, ו-5 גרם שמרים וערבבו את הכל. לאחר מכן הוסיפו שמן זית, מים וערבבו את הכל בעזרת כף עץ עד שלא נשאר שום דבר יבש. יש לעטוף את הקערה בעזרת ניילון נצמד ולהכניס למקרר ל-12 שעות. 
  2. הכנת פירורי לחם: חממו אותו ל-150 מעלות. שימו נייר אפיה על מגש ותפזרו את הלחם הפרוס על המגש. שימו את המגש בתנור לחצי שעה. לאחר שהלחם מוכן תפרקו אותו עם היידים ושימו במעבד מזון הוסיפו רבע כוס שמן זין ואת גבינת הקשקבל. תעבדו את זה עד שהכל יהפוך לאבקה. (ניתן לשמור את זה במיכל סגור עד שלושה ימים)
  3. הכנת הרוטב: תחממו רבע כוס של שמן זית על המחבט (חום בינוני גבוה) ותבשלו את הבצל עד שיקבל גוון זהבהב, יש לבחוש את הבצל בתדירות גבוה (כ-20 דקות) הוסיפו את האוריגנו המיובש, אנצ'ובי' פתיתי צ'ילי והמשיכו לבשל ולבחוש בתדירות גבוה עד שתרגישו את הריח עולה. הוסיפו את העגבניות ותערבבו. תבשלו כחצי שעה עד לקבלת רוטב סמיך ועשיר ואדום. שימו מלח לפי טעמכם ושימו בצד (ניתן לשמור את הרוטב עד שבוע במקרר)

מוכנים להרכבה? יופי! אלו השלבים: 

קחו מגש אותו תרצו להכניס לתנור שפכו עליו שמן זית ולאחר מכן שימו עליו את הבצק בצורת כדור, תכסו את כל הכדור בשמן זית ותנו לו לתפוח ולהתפזר במשך שעתיים בטמפרטורת החדר. בשעתיים הקרובות הבצק אמור להתפזר לכל פינות המגש ואם זה לא קרה בזהירות תעזרו לו להתמתח על המגש ותנו לו לשבת עוד כחצי שעה. תחממו את התנור רק מהתחתית ל-250 מעלות. 

לאחר מכן שימו שכבה יפה של הרוטב הסמיך שלכם מעל הבצק (יתכן וישאר לכם רוטב וזה בסדר) תפזרו גבינה מגורדת והפירורי לחם מעל וקצת שמן זית ותכניסו  לתנור לכ-25 דקות. בערך אחרי 12 דקות תסובבו את הפיצה על מנת שתתבשל שווה בשווה. הפיצה מוכנה ברגע שהלמעלה של הפיצה נראה זהוב והתחתית קריספית. 

ובתאבון! 

מתכון פיצה יפנית \\ אוסמיאקי

הפעם נעבור לפיצה אסייתית שזה גם קונספט מעניין שלא רואים בארץ כלל. פיצה המשלבת איך לא? פירות ים וכרוב. נשמע מעניין נכון? 

מצרכים לרוטב:

  • קטשופ – כף וחצי
  • דבש – שתי כפות
  • סויה – כף אחת
  • רוטב ווסטרשייר – כף וחצי

מצרכים לבצק: 

  • ביצים – 3 ביצים בגודל L
  • קמח לבן – 3 כפות
  • מלח ים – כף וחצי
  • סויה – חצי כף
  • שמן שומשום – חצי כף
  • בצל לבן – 2 בצלים גדולים חתוכים דק
  • כרוב לבן – 279 גרם חתוך
  • שמן חמניות

הכנת הרוטב:

כדי להכין את רוטב אוקונומיאקי יש לקחת קערה קטנה לשפוך את המצרכים – קטשוף, רוטב ווסטרשייר,דבש וסויה ולערבב היטב ולשים בצד. 

הכנת הבצק: 

קחו עוד קערה עירבבו בא את הביצים, קמח, מלח, רוטב סויה, ושמן שומשום ועירבבו עד לקבל תערובת במרכם שמנת. עירבבו את הכרוב והבצל לתוך הקערה. 

הכנה:

1.תחממו מחבט עם שמן חמניות באש בינונית-גבוה רק בכמות המספיקה למילוי כל המחבט. בעזרת כף שפכו את ה"בצק" לתוך המחבט זה אמור להיות בכמות של פנקייקים בגודל כף היד שלכם. תמחצו בעזרת כף ותיתגנו עד לקבל גוון זהוב-חום בשני הצדדים ולאחר מכן שימו על נייר סופג. 

2. תתגנו את כל התערובת (אמור לצאת לכם כ-8 פנקייקים) ולבסוף שפכו עליהם הרוטב והכל מוכן!

בתאבון!

קצת יותר קרוב לבית – פיצה לבנונית 

כמה מכם נשאר להם חתיכת פיצה ושמתם אותה במקרר ולא באמת טרחתם לחמם לאחר מכן כי זה טעים גם קר? הפיצה הלבנונית זה בדיוק זה, פיצה מעולה שמוגשת קרה בסגנון מזרח תיכוני! 

מצרכים:

  • גבינת אקאווי – 500 גרם
  • קמת – 4 כוסות
  • מים – כוס של מים פושרים
  • שמרים – כף אחת
  • מלח – כף אחת
  • סוכר – חצי כף
  • שמן זית – 4 כפות
  • שמן צמחי – רבע כוס

הכנה: יש לגרד את הגבינה ולהכניס לקערה של מים למשך ארבעה שעות. במהלך ארבעת השעות יש להחליף את המים 3 פעמים. לאחר שעברו ארבעה שעות הוציאו את הגבינה ותמחצו אותה על מנת להוציא את כל המים שנשארו בפנים.

הכנת הבצק:

יש לקחת קערה ולשפוך אליה את המים הפושרים ביחד עם השמרים ולערבב עד שהשמרים יעלמו בתוך המים. השאירו כך למשך 10-15 דקות. 

לאחר מכן קחו קערה גדולה שפכו פנימה מלח, שמן זית, ואת מי השמרים ועירבבו עד לקבלת כדור. אם הבצק יבש הוסיפו עוד כף של מים או אם הבצק יותר מידי דביק הוסיפו קצת קמח. שפחו קמח על השולחן ותלושו את הכדור למשך 5-10 דקות עד לקבלת מרקם "קופצני" למגע. שימו את הבצק המולש לקערה עיטפו בניילון נצמד והשאירו לשעתיים על מנת שיכפיל את עצמו בגודל. 

לאחר שהכל מוכן תחממו מחבט על אש בינונית ובנוסף תחממו תנור ל-180 מעלות רק מלמעלה. קחו חתיכה מהבצק שנכנסת לכם בכף היד (בערך בעובי של 3-5 מילימטר) ושימו על המחבט החם תמרחו עליו קצת שמן צמחי ופזרו גבינה בנדיבות עם הידיים. 

לאחר שהגבינה התבשלה בין 2 ל-3 דקות הכניסו את הפיצה לתנור (ביחד עם המחבט) למשך 5 דקות עד לקבלת גוון זהוב.

בתאבון!

מתכון לפיצה אמריקאנה

זוהי אחת הפיצות האהובות ביותר ברחבי ארה"ב, אין אמריקאי שלא שמע, טעם ומכיר את הפיצה הזאת. המתכון קצר ופשוט ובהחלט שווה את זה!

מצרכים:

  • קמח – 300 גרם
  • מים – 180 גרם
  • שמרים – 2 גרם
  • שמן – 3 כפות
  • עגבניות – 3
  • מוצרלה – 400 גרם
  • רוטב פיצה
  • גמבה – אחת חתוכה לרצועות
  • זיתים – לפי טעמכם
  • פטריות – לפי טעמכם
  • בצל – אחד

הכנת הבצק: 

שפכו את כל המכיבים לקערה ועירבבו היטב. לאחר שהכל מעורבב היטב הוסיפו מלח ותלושו היטב. תוך חמש דקות הבצק אמור להיות מוכן, תקחו את הצבק תפרקו לארבעה כדורים והשאירו אותם לעמוד כשעה. 

הכנה:

חממו את התנור ל200 מעלות, תלושו את הבצק ופזרו עליו רבע כוס של מוצרלה לאחר מכן שפכו רוטב פיצה ותפזרו את התוספות לפי טעמכם פטריות\זיתים\בצל\גמבה. שפכו את כל מה שנשאר מהמוצרלה מעל והכניסו לתנור ל-כחצי שעה עד להזהבה של הטופינג, ועד שהצדדים יהיו קריספים. וזהו קצר ולעניין! בתאבון !

יעניין אתכם גם – 

15 סרטים מומלצים 2022 שאסור לכם לפספס

מכירות באינטרנט מהבית – בואו ללמוד איך לפתוח חנות אינטרנטית באטסי

מאמרים קשורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button