ויראלי ברשתצפה בהכל

מתכון לפנקייק – 6 מתכונים שלא הכרתם מרחבי העולם

כל מתכון פנקייק שתמצאו באתרים הישראלים נראים אותו הדבר, מה עם קצת גיוון? אספנו עבורכם פנקייקים מוצלחים במיוחד מרחבי העולם לתת לכם גיוון

אין כמו לקום בבוקר ולאכול פנקייק טרי וטעים, ואם לפנקייק יש טעם חדש זה הופך את כל הבוקר לנפלא הרבה יותר! חשבתם פעם איך אוכלים פנקייק ברחבי העולם? רוב הסיכוים שכן – אבל האם ניסיתם פעם להכין פנקייק כזה? בעיקר אם האנגלית שלכם לא 100% כנראה שלא. בדיוק בגלל זה עברנו על אתרים ברחבי הרשת מכל העולם ואספנו כל מתכון פנקייק שנראה טעים במיוחד, כדי שלכם יהיה בוקר מתוק. 

פנקייק במילואי שוקולד בתוספת בננה מקורמלת

מתכון לפנקייק - 6 מתכונים שלא הכרתם מרחבי העולם

מצרכים: 

  • קמח תופח – 200 גרם
  • אבקת אפייה – כף וחצי
  • ביצים – 3 L
  • חלב – 200 מ"ל
  • שמן צמחי או חמניות
  • שוקולד אגוזי לוז – 200 גרם
  • חמאה מומסת – 25 גרם (ועוד חתיכה לבישול)
  • בננות – 2 גדולות חתוכות עבה בזווית
  • סירוף מייפל
  • אגוזי לוז – 4 כפות חתוך וקלוי

הכנת הפנקייקים

  • יש לערבב ולהקציף את הקמח עם אבקת אפייה, כף סוכר, קורט של מלח בקערה גדולה. תעשו באמצע עיגול ושפכו אליו את הביצים, חלב והחמאה המומסת. תערבבו קודם את הרטוב האמצע ותתחילו להכניס את החומרים היבשים לתוך הרטובים עד לקבלת מרקם עבה וחלק. תעבירו את התוצאה לקנקן.
  • תחממו את החמאה וקורט של שמן במחבת בחום בינוני וחכו עד שהחמאה תתחיל להקציף. לאחר שהחמאה מקציפה תתחילו לשפוך את הבלילה כך שיצאו לכם פנקייקים בגול של כ-8 ס"מ (השאירו ביניהם מקום כך שהם לא ידבקו אחד לשניה) כאשר צד אחד של הפנקיים מוכן לאחר דקה-שתיים היפכו אותו וקחו את פצפוצי השוקולד שהואכנו מראש ותפזרו באמצע של הפנקייק. לאחר עוד דקה שתיים הפנקייק מוכן (טיפ קטן אם תחממו תנור על 70 מעלות תוכלו לשמור עליהם חמים בזמן שאתם מבשלים את הנגלה הבאה. 
  • עכשיו כאשר הפנקייקים מוכנים הגיעה הזמן לבננות המקורמלות. תנקו את המחבת או השתמשו באחת חדשה. שפכו למחבת שני כפות סוכר, חממו אותו עד שימס ויתחיל לבעבעה, שפכו את הבננות ותערבבו היטב. 
  • אופן הגשה – תעמידו את כמות הפנקייקים הרצויה בצלחת תפזרו מעל את הבננות המקורמלות, פירורי שוקולד לוז וסירוף מייפל ובתאבון!

פנקייק סקוטי

דומים מאוד לפנקייקים אמריקאים שעוד נדבר עליהם בהמשך, פנקייק סקוטי קטן יותר ודחוס יותר עם גימור קריספי וטעים להפליא. מתאימים במיוחד בתור נשנוש טעים וקליל להכנה.

מצרכים: 

  • קמח לבן – 200 גרם
  • אבקת אפיה – כף
  • מלח – קורט
  • אבקת סוכר – כף
  • קינמון מגורד – כפית
  • ביצים – אחת L
  • חלב – 300 מ"ל
  • שמן צמחי לתיגון

אופן ההכנה: 

  1. קחו את המצרכים היבשים שלכם ושפכו לקערה. תערבבו את הביצה והחלב ושפכו לקערה ושוב תערבבו. התחילו לחמם שמן על המחבת על אש בינונית.
  2. שימו גוש קטן של חמאה שיספיק לפנקייק של כ-10 ס"מ, ושפכו מהבלילה למחבת – תתגנו דקה עד שהצדדים של הפנקייק מתקשים והאמצע התחילו להיווצר בועות והיפכו לצד שני השני לעוד כ 30 שניות עד שהפנקייק זהוב בשני הצדדים. 
  3. הוסיפו את התוספות האהובות כמו סירוף מייפל ותאבון!

מתכון פנקייק בסגנון יפני

מתכון יחסית חדש בעולם, וזכה להרבה אהדה בזמן האחרון וזה מובן, כולנו יודעים שהיפנים יודעים להכין אוכל מטורף! פנקייק קליל, רך וטעים במיוחד!

מתכון לפנקייק - 6 מתכונים שלא הכרתם מרחבי העולם

מצרכים: 

  • קמח תופח – 150 גרם
  • אבקת אפייה – חצי כף
  • אבקת סוכר צהובה – שתי כפות
  • ביצים – 2
  • שמן צמחי – כף
  • חלב – 180 מ"ל
  • תמצית וניל – כף 
  • סירוף מייפל, גלידה, פירות יער
  • רינג אפייה

אופן ההכנה:

  1. שפכו לתוך קערה את הקמח, אבקת אפייה והסוכר. תעשו באמצע האבקה בור ושפכו אליו את הביצים והשמן. עירבבו הכל עם מקציף או לחלופין השתמשו בבלנדר. תוסיפו את תמצית הוונילה ועירבבו פעם נוספת.
  2. חממו מחבת על אש נמוכה ועליו שימו רינג אפייה ( 3.5 ס"מ בערך), שימו קצת שמן על המחבת וגם בתוך הרינגים. שפכו לתוך הרינג את הבלילה שתמלא את הרינג בבערך 75% שימו מכסה ותבשלו אותם כ-10 דקות (עדיין בחום נמוך). כאשר הלמעלה של הפנקייק יבעבע והצדדים יראו יבשים – תדעו שזה מוכן. 
  3. עכשיו בזהירות רבה תהפכו את הרינג לצד ההפוך ותבשלו עוד כ-שני דקות. שימו את הפנקייקים אחד על השני ובתאבון! (גלידה וניל או פירות מאוד מוסיפה לטעם)

בננה פנקייק (לא דורש קמח)

רוצים נשנוש טעים ומהיר? זה המתכון בשבילכם! פנקייק בננה הוא אחד האהובים על האמריקאים ויש לזה כמה סיבות. אחת מהן שלא תצטרכו קמח כלל! השניה שלהכין אותם לוקח לא יותר מ-10 דקות והשלישית שהם דלי כלוריות וטעימים להפליא!

מצרכים:

  • בננה – אחת גדולה
  • ביצים – 2 בינוניות
  • אבקת אפיה – קורט (ניתן להשתמש בנטולת גלוטן)
  • תמצית וניל – קורט
  • שמן צמחי – כף
  • פקנים – 25 גרם (חתוך גס)
  • פטל – 125 גרם

אופן ההכנה:

  1. תקחו קערה תחתחכו בננה לחתיכות ותמחצו אותה עם מזלג עד לקבלת פירה.
  2. הוסיפו שני ביצים לקערה וקורט של אבקת אפייה וקורט של תמצית וניל ועירבבו.
  3. חממו מחבת על אש בינונית ושימו כף שמן.
  4. כל פנקייק דורש שתי כפות מהבלילה, תמלאו את המחבת, תתגנו שתי דקות כל צד. המשיכו את ההליך עד לסיום הבלילה. 

  5. תפזרו את הפטל והפקנים מלמעלה ובתאבון! 

מתכון פנקייק אמריקאי

מתאים לכל תוספת אפשרית, קל להכנה וממלא את הבטן טוב-טוב על הבוקר. פנקייקים אמריקאים פופולריים מאוד גם מחוץ לאמריקה ויש לכך סיבה טובה – הם מעולים! 

מתכון לפנקייק - 6 מתכונים שלא הכרתם מרחבי העולם

מצרכים:

  • קמח תופח – 200 גרם
  • אבקת אפייה – כפית וחצי
  • אבקת סוכר – כף
  • ביצים – 3 גדולות
  • חמאה – 25 גרם
  • חלב – 200 מ"ל
  • שמן צמחי
  • סירוף מייפל
  • תוספת לבחירתך (הכל מתאים)

אופן ההכנה:

  1. בתוך קערה עירבבו 200 גרם קמח תופח, כפית וחצי של אבקת אפייה, כף אבקת סוכר וקורט מלח.
  2. עשו בור בקערה והוסיפו לבלילה את שלושת הביצים, 25 גרם חמאה מותכת ו-200 מ"ל חלב וערבבו היטב. 
  3. קחו מקציץ והמשיכו לערבב עד לקבלת מרקם חלק ושפכו לקנקן.
  4. חממו מחבת גדולה על אש בינונית והוסיפו כף כפית של שמן וקוביה קטנה של חמאה. כאשר החמאה מתחילה לבעבע התחילו להוסיף את הבלילה כך שיצא לכם פנקייקים בערך 8 ס"מ כל אחד. השתדלו לא לתת לפנקיייקים להתחבר אחד עם השניה. תתגנו 2 דקות צד אחד היפכו ועשו את אותו ההליך לצד השני. המשיכו בתהליך לגמר הבלילה. 
  5. שימו את הפנקייקים אחד על השני עם סירוף מייפל מעל והתוספות הרצויות ובתאבון לכם!

פנקייק טבעוני מעלף

לא נשאיר את הטבעוניים מאחור! גם בשבילכם יש מתכון פנקייק שפשוט ללקק את האצבעות. תוכלו לבחור בתחליף חלב כרצונכם ולהוסיף לבסוף שוקולד צ'יפ טבעוני, יוגורט קוקוס, בננות, פטל וכד' הכל יעבוד מעולה.

 מצרכים:
  • קמח תופח – 300 גרם
  • אבקת אפייה – כפית
  • סוכר (מכל סוג) – כף
  • תמצית וניל – כף
  • תחליף חלב (חלב סויה, חלב שקדים, חלב שיבולת שועל) – 400 מ"ל
  • שמן צמחי – כף
  • תוספות לבחירה – חתיכות בננה, סירוף מייפל, שוקולד צ'יפ טבעוני, יוגורט על בסיס צמחי, אוכמניות או פטל.

אופן ההכנה: 

  1. בקערה ערבבו קמח, אבקת אפייה, סוכר, ותמצית ונילה וקורט של מלח בעדיפות בעזרת מקציף. שפכו בעיטיות חלב עד לקבלת מרקם חלק וסמיך.
  2. חממו כף של שמן על מחבת באש בינונית-חלשה והוסיפו כפות של הבלילה כדי לקבל פנקייק קטן ועגול. לתוצאה הטובה והמהירה ביותר עשו זאת בנגלות של שלושה פנקייקים. 
  3. תתגנו כל פנקייק בין שלוש לארבע דקות עד לקבלת בועות באמצע הפנקייק וצדדים מוכנים, לאחר מכן היפכו את הפנקייק לעוד כ-3 דקות. חזרו על הצעדים עד לסיום הבלילה.
  4. הגישו את הפנקייקים המוכנים עם התוספות שבחרתם ובתאבון לכם!

אהבתם? כנראה יעניין אתכם גם – 

מתכון פיצה מנצח – 4 מתכונים שווים מרחבי העולם שכדאי לכם לנסות

מכירות באינטרנט מהבית – בואו ללמוד איך לפתוח חנות אינטרנטית באטסי

מאמרים קשורים

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button